Traktör kılıfının kısa tarihçesine bakacak olursak 1970 lı yıllarda Bursa çevresinde gelişen meyvecilik ve zeytincilik ile birlikte, bahçeye giren traktörlerin kaportası; dal, budak, ilaç, güneş vs. dış etkenlerle aşınmakta ve boyası kazımakta idi. Bu soruna tedbir olarak çeşitli yöntemler kullanılmaya çalışılmakla birlikte brandacılara da başvurular olmakta ve genel olarak hiçbiri birbirine benzemeyen top sonlarından kalan brandalar ve altına koyulan yumuşak bez vs. malzemeler tek tek elde işlenerek ortaya kılıf çıkarılmaya çalışılıyordu. Brandacılar tarafından en yaygın 1-2 çeşit traktöre kılıf yapılmaya çalışılıyor, sadece ek gelir olarak işlerin yoğun olmadığı kış aylarında yapımı tercih ediliyordu.
Firmamız bu durumu tespit ederek 1995 Yılında Sadece TRAKTÖR KILIFI imalatına başlamış ve branda sektöründen kendini ayırarak traktör kılıfını başlı başına bir sektör haline getirmiştir. Türkiyenin önde gelen Traktör markalarının hemen hemen tüm modellerininin kaporta kılıfı üretimi ve koltuklarının kılıflarıda tarafımızdan titizlikle yapılmaktadır.
95'ten günümüze geçen sürede kendini sürekli yenileyerek sektörün önde gelen kuruluşu olmasını bilen firmamız ilk yıllardaki aylık üretim kapasitesini 400'den günümüze geldiğinde aylık 1000 kılıfa çıkarmış ve kalite konusundada gelinebilecek en üst seviyede olan kılıfı kullanıma sunmuştur.
KARTAL BRANDA olarak 1995 Yılından günümüze kadar olan sürede sadece traktör kılıfı imalatı yaparak, Traktör kılıfı'nı branda sektöründen ayırarak kendi başına bir sektör olarak gelişmesini sağladık. Ürünlerimizi Bursa'dan tüm TÜRKİYE'ye ulaştırdık.
Traktör kılıfına olan aşkımızı iğnenin ucunda brandaya işlerken her geçen gün artan ARGE (Araştırma ve Geliştirme) çalışmalarımızla en iyi ürünü en cazip fiyata ortaya çıkarıyoruz.
Ürünlerimiz; PVC Branda esaslı olduğu için yağmur ve kar suyuna dayanıklılıkta en üstün performansı gösterir, altındaki keçe ile Traktörünüzün kaportasını ilk günkü gibi korur.
Keçe ve Brandanın dikimden önce birbirine tutturulması işlemi; ARGE çalışmalarımız ile ortaya çıkan özel kaynak işlemi sayesinde, birbirine yapıştırılarak "en az iğne deliği" "en az su geçirgenlik" "en fazla dayanıklılık" seviyesine ulaşmıştır.